Корект Консултинг Груп и Център за компетентност КВАЗАР стартираха съвместна програма “Младите лидери”

В рамките на утвърдените дейности на Корект Консултинг Груп и КВАЗАР в подкрепа на СТЕМ центъра на 134 СУ „Димчо Дебелянов“- гр. София, Програма „Младите лидери“ е насочена към младежи на възраст между 16 и 18 години, които са показали отлични резултати в учебно-образователния процес, както и иновативни идеи, презентационни, организационни и др. умения.

Програмата стартира с посещение в Щаб квартирата на НАТО в Брюксел.
Дванайстокласничките  от 134 СУ “Димчо Дебелянов” с ръководител г-жа Антоанета Петкова се срещнаха с българския екип на Постоянната делегация в НАТО и с нейния ръководител Посланик Златин Кръстев. Сред темите на срещата бяха нововъзникващите и пробивни технологии, възможностите за реализация на младите хора чрез програмите DIANA Accelerator & #NATO Innovation Fund. Посрещането беше организирано съвместно с български академичен екип от БАН, Център за компетентност QUASAR.
“Радвам се да видя толкова много млади жени, които се интересуват от науката и технологиите на НАТО!”- заяви посланик Кръстев. “България има нужда от млади хора като Вас, които в бъдеще да издигнат на ново равнище научното познание в ежедневния живот” допълни още той.
Тридневната визита на учениците в Брюксел продължи с участие на учениците  в специално организирани среща с екип на Постоянното представителство на Р България в Брюксел, където те имаха възможност да се запознаят с европейските институции, начина им на работа, възможности за продължаващо обучение в ЕС, възможности на студентски програми и стипендии, както и специфични аспекти на европейското законодателство в сектор „Образование и наука“.
В рамките на посещението си в Брюксел, учениците посетиха и множество забележителности в града, сред които Европейския парламент, катедралата Св. Михаил и Гудуле, Гранд Палас, историческия музей и др.
Програмата ще продължи през настоящата седмица в България с посещение на група ученици в Централата на Ръководство на въздушното движение, където децата ще имат уникалната възможността лично да се запознаят с начина на управление на въздушния трафик над страната ни. Посещението в РВД се организира съвместно с Българския Атлантически Клуб.
Please follow and like us: