Зелената сделка- Инвестиции, иновации и справедлив преход

Екипът на Корект Консултинг Груп се включи в дискусията за енергия и зелена трансформация, в рамките на Форума „Green Transition 2022“ , който се проведе днес.

Събитието беше открито от президента на България г-н Румен Радев и европейския комисар по сближаване и реформи г-жа Елиза Ферейра.

„Изключително важно е да запазим доверието на европейските граждани в зеления преход“- посочи президента Радев. „Ключово за успеха на страната ни в зелената трансформация ще бъде създаването на единна енергийна стратегия на България“- допълни още той.

Еврокомисарят Елиза Ферейра сподели пред участниците своите впечатления от проведените срещи с жителите на областите Видин, Перник, Кюстендил и Стара Загора, които е посетила в рамките на своята виза в България. „Трябва да работим заедно и да сме уверени, че нито един европейски регион няма да бъде изоставен“- заяви още тя.

В рамките на първия панел бяха представени финансовите инструменти, насочени към подпомагане на справедливия преход, а сред лекторите бяха вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, както и президента на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойнер.

По време на Форума бяха проведени дискусии за иновации, развитие на предприятията и високи технологии с министър Даниел Лорер, проф. Тодор Ганчев и др., както и презентации с фокус ESG политики и бъдещи технологии с Борислав Сандов, Петър Витанов, Джордж Маргонис и др.

Сред официалните гости на форума бяха водещи представители на научните среди, Бизнеса, евро-депутати, общественици и др.

Please follow and like us: